Rekkverk

Rekkverk til trapp
Stavanger - Sandnes - Haugesund - Egersund

Rekkverk er med på å sikre deg for fall og skader i boligen din. Et godt rekkverk skal være stabilt og beskyttende samtidig som det skal fremstå som pent og stilfylt. Rekkverk på trapp er helt avgjørende ved trappens design. Av sikkerhetsmessige årsaker skal ikke rekkverket være slik at det er lett å klatre på. Det blir derfor brukt mye vertikale spiler i forskjellige materialer. Spiler i stål og tre blir vanligvis brukt. Glass i rekkverk har kommet sterkt inn de senere årene. Glass kan festes på ulike måter alt etter hvilket uttrykk man vil skape. Glass i trapp er også med på å åpne opp rommet og slippe lyset inn i gangen.

Rekkverk består av håndløper, konger og spiler eller glass. Endestolpene på rekkverket betegner vi som konger.

Klassiske trappe-rekkverk

Av klassiske rekkverk er det empirestil med rette linjer det tidløse og majestetiske. Empirekongene (type E) og spilene har rette vertikale spor som er frest i treet (m46). Oldemorsrekkverk (type O) er også inne i kategorien klassiske og passer godt inn i eldre hus hvor en skal beholde tradisjoner og stil.

Det rekkverket som det selges mest av er spilerekkverk med håndløper (Type A -40 x 8,7mm) som avsluttes i en firkantet konge (Type S, 70x70mm). Rekkverk hvor håndløper og konge går i ett kalles for forusrekke (Type F- 40x120mm).

Disse to sistnevnte type rekkverk er de mest solgte. Glass i slike rekkverk festes i et spor opp i håndrekken og i vangen.

9 vare(r)

Bruk synkende rekkefølge

9 vare(r)

Bruk synkende rekkefølge
En trapp er mer en trinn som tar deg mellom etasjene, det er en investering i noe varig som skal fylle boligens stil og atmosfære.
- Hafrsfjord Tre